بهتر است بیشتر بدانیم که توكیو، پاریس، لندن، مسكو و ژنو گرانترین شهرهای جهان هستند
جهان هستند
عوامل زیادی در رده بندی گرانترین شهرهای جهان نقش دارند. شرایط اقتصادی، ثبات سیاسی، شرایط زندگی و غیره از جمله فاكتورهایی هستند كه برای ارائه این رده بندی مورد توجه قرار میگیرند. 10 شهر گران فهرست فوبس به این ترتیب است:
1.توكیو: گرانترین شهر جهان است. در پرجمعیتترین شهر دنیا با جمعیتی بالغ بر 13 میلیون نفر، پیدا كردن یك واحد آپارتمان با قیمت مناسب كاری غیرممكن است.
2. پاریس: عنوان دومین شهر پرهزینه دنیا از آن پاریس پرزرق و برق است. این شهر هر سال پذیرای 45 میلیون گردشگر است كه بیش از 60 درصد آنها خارجی هستند.غذا و مسكن در پایتخت فرانسه بسیار گران است.
3. لندن : هزینههای زندگی در این شهر سرسام آور است. اجاره بهای ماهانه یك واحد آپارتمان دو خوابه در منطقه «سنترال لندن» از 1500 تا 2000 پوند است. همچنین یك وعده غذایی در رستوران برای یك نفر 10 پوند خرج برمی دارد. حملونقل هم گران و پرهزینه است. رفتن با اتوبوس از ایستگاهی به ایستگاهی دیگر 20 پوند خرج روی دست یك نفر میگذارد.
4. مسكو: چهارمین رده این فهرست در اختیار «خرس سرخ» یا همان مسكو، پایتخت روسیه است. اجاره بهای ماهانه یك آپارتمان مبله دو خوابه هم دست كمی از این موارد ندارد و از 4500 دلار شروع میشود.رقم قبضهای ماهانه هر خانوار حدود 250 دلار است و هزینه خورد و خوراك یك خانواده سه نفره هم حدود 500 دلار در ماه است. اگر كسی در مسكو باشد و دلش یك فنجان قهوه بخواهد باید 9 دلار برای آن كنار بگذارد؛ رقمی كه از هر شهر دیگری در دنیا بیشتر است.
5 . ژنو: پرجمعیتترین شهر سوئیس بعد از زوریخ و یكی از مهمترین شهرهای این كشور رتبه پنجم این رده بندی را در اختیار خود دارد.اجاره بهای آپارتمان سه خوابه در این شهر حدود سه هزار دلار و هزینه خورد و خوراك یك خانوار هم چیزی در حدود 1200 دلار در ماه میشود.
6. زوریخ: این شهر كه رشته كوه آلپ دور تا دورش را احاطه كرده، آرمانشهر گردشگران است اما اجاره بهای ماهانه آپارتمانی در اطراف این شهر مهم حدود 1500 دلار است. قبضهای خدماتی، حملونقل و خورد و خوراك هم دست كمی از اجاره بها ندارند و آنها هم گران و پرهزینه هستند.
7. كپنهاگ: كیفیت بالای زندگی، مهمترین شاخصی است كه پایتخت دانمارك با آن شناخته میشود. جمعیت این شهر بعد از سرشماری كه در سال 2009 انجام گرفت، 667 هزار و 228 نفر اعلام شد. اجاره بها در حومه كپنهاگ از 2500 دلار آغاز میشود. تفاوت هزینه خورد و خوراك در خانه و صرف غذا در رستوران بالاست و غذا خوردن در رستوران اصلا به صرفه نیست.
8. نیویورك: نیویورك، به عنوان قطب صنعتی آمریكا با 10 میلیون جمعیت، پر جمعیتترین شهر این كشور است.یك آپارتمان دوخوابه معمولی 4000 دلار در ماه هزینه دارد. اما گرانی به همین جا ختم نمیشود و قبضهای خدماتی، خورد و خوراك و حتی نشریات، قهوه و غذاهای بستهبندی هم پرهزینه هستند.
9. پكن: دومین شهر بزرگ چین است كه سرمایهگذاران را از آن سوی آبها جذب خود میكند. نرخ اجاره در این شهر واقعا بالاست و اجاره بها در مركز این شهر از 7000 رنمینبی (وجه رایج چین) شروع میشود.هزینه خورد و خوراك، روزنامههای بینالمللی، یك فنجان قهوه و غذاهای بستهبندی هم از این قاعده مستثنا نیستند و گرانی شامل حال آنها هم میشود.
10. سنگاپور: سنگاپور كه 700كیلومتر مربع وسعت دارد و یك جمهوری به حساب میآید، در واقع یك جزیره است. جمعیت این جزیره كه از قومیتهای گوناگون تشكیل شده، حدود پنج میلیون نفر است. در سنگاپور، اجاره بها، قبضهای خدماتی، قیمت خودرو، هزینه خورد و خوراك همگی گران و پرهزینه هستند.