این متخصص گوارش معتقد است: کبد چرب در برخی از افراد شیوع بیشتری دارد و در افرادی که از قرصهای مخصوص درمان سرطان پستان و یا قرصهای جلوگیری از بارداری استفاده می کنند بیشتر است.
دکتر مهدی پزشکی مدرس در گفتگو با خبرنگار سلامت ایسنا- منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: شیوع این بیماری در افراد چاق، دیابتی، افرادی که فعالیت کمتری دارند و از الکل استفاده می کنند بیشتر است.
وی درمورد شیوع بالای این بیماری در میان مردم اظهار داشت: این بیماری شایع ترین بیماری در حوزه گوارش محسوب می شود و درصد بالایی از مردم به کبد چرب مبتلا می شوند.
این متخصص گوارش درخصوص مراحل رشد این بیماری گفت: رشد بیماری کبد چرب سه مرحله دارد، در مرحله ابتدایی، چربی در داخل سلول های کبد جمع می شود، در مرحله دوم این چربی موجب التهاب می شود و در مرحله آخر که 5 تا 10 درصد از افراد به این مرحله می رسند چربی باعث سیروز می شود.
وی افزود: بیماری سیروز در افراد موجب ناتوانی کبد می شود و کبد کارکرد خود را از دست می دهد و در مراحل بعدی کلیه ورم می کند، هوشیاری کم می شود، زردی ایجاد می کند و در نهایت فرد مجبور به پیوند کبد می شود.
دکتر مدرس در مورد علائم کبد چرب اظهارداشت: این بیماری دارای علائم کلی مانند خستگی، بی حالی، افزایش خواب و ضعف است و تنها با آزمایش و سونوگرافی قابل شناسایی است.
وی با اشاره به راههای درمان این بیماری بیان داشت: اولین و مهمترین قدم در درمان این بیماری ورزش کردن است و بیمار باید سبک و روش زندگی خود را تغییر بدهد و از مواد غذایی که حاوی کربوهیدرات و پرکالری هستند بپرهیزد.
این متخصص گوارش در ادامه خاطر نشان کرد: افرادی که دارای کبد چرب هستند باید میوه و سبزیجات بیشتر مصرف کنند و غذاهایی که دارای آنتی اکسیدان هستند، می تواند به آنها کمک کند و همچنین ویتامین و پروتئین نیز باید بیشتر بخورند.
دکتر مدرس با اشاره به ضعیف شدن و ناتوانی کبد در مقابله با بیماری های دیگر بیان کرد: افرادی که بیماری کبد چرب دارند در مقابل بیماری های دیگری مانند هپاتیت C و D بی دفاع می شوند و احتمال پیشرفت این بیماری ها در این اشخاص بیشتر است.
وی در پایان درمورد راههای درمان بیماری کبد چرب گفت: این بیماری درمان دارویی و قطعی ندارد و تنها با ورزش می توان این بیماری را بهبود بخشید.
http://darichekhabar.ir