چی بخوریم تا کمخون نشویم
گنجاندن مواد غذایی نظیر هویچ، سیب زمینی، چغندر، کدو تنبل، گوجه فرنگی، کلم پیچ و شلغم در رژیم غذایی به دلیل وجود اسید مالیک و اسید تارتاریک موجود در آنها، برای افزایش جذب آهن ضروری است.
مصرف خشکبار نظیر توت خشک، برگ آلو، انجیر و کشمش، غلات و حبوبات جوانه زده نیز جزو منابع مفید و موثر برای پیشگیری از کم خونی است.
کمخونی نوعی اختلال شایع خونی است که به کاهش بیش از حد طبیعی گلبولهای قرمز خون اطلاق میشود و می تواند زمینه بسیاری از بیماریها را در فرد به وجود آورد.
کم خونی میتواند به سرعت عملکرد بدن را تحت تاثیر قرار دهد و بسیاری از افراد مبتلا به کم خونی از افت عملکرد و کارآیی بدن به شدت رنج میبرند که در صورت اقدام نکردن به درمان و تشدید این اختلال، زندگی روزمره آنها مختل میشود.
کم خونی دوران کودکی به رشد و تکامل مغزی کودکان صدمات غیرقابل جبرانی وارد میکند و اثرات آن به اشکال مختلف نه تنها از دوران کودکی به شکل تاخیر در تکامل و هماهنگ شدن حرکات دیده می شود، بلکه با آثار سوء در کیفیت زندگی در دورههای بعدی باقی میماند.
در شیرخواران در صورت سلامت مادران، میزان آهن موجود در شیر مادر برای 4 تا 6 ماه نخست زندگی کافی است اما در مورد نوزادانی که با وزن کم متولد میشوند، ذخایر آهن کم است و باید از زمانی که وزن آنها 2 برابر میشود آهن اضافی دریافت کنند.
مادرانی که نسبت به اشتهای کم فرزندان خود نگران هستند باید به قطره آهن دریافتی در طول روز دقت کافی داشته باشند. اگر کودکان تا 2 سالگی به میزان کافی قطره آهن دریافت نکنند، از عوارض کم خونی در امان نخواهند ماند.
در زمان بلوغ به دلیل افزایش سرعت رشد نیاز به آهن افزایش مییابد و در مورد دختران این موضوع با اهمیت بیشتری نمود پیدا میکند و آنها باید به شکل منظم و دورهای از مکمل آهن در این دوران استفاده کنند.
استفاده از منابع غذایی حاوی آهن و گنجاندن آن در برنامه غذایی در پیشگیری از بروز کم خونی موثر است. زمانی که کم خونی ایجاد می شود، بهترین و غنی ترین رژیم غذایی هم قادر به اصلاح این وضعیت نیست و مصرف مکمل آهن برای دورههای مشخص، ضروری و تاثیرگذار است.
در زنان باردار نیز به دلیل افزایش وزن بدن، جنین و جفت و دیگر بافتها، نیاز به آهن افزایش می یابد و این نیاز افزایش یافته در دوران شیردهی نیز ادامه خواهد داشت.
مصرف مکمل آهن برای تمام زنان باردار از 4 ماهگی، خاطرنشان کرد: مصرف پروتئین حیوانی نظیر گوشت گاو، ماهی و پرندگان به دلیل جذب آهن بیشتر از این منابع به تمام افراد به ویژه افراد در معرض خطر و مبتلا به فقر آهن توصیه میشود. به دلیل آن که جذب آهن مواد پروتئینی گیاهی نظیر سبزیها و میوهها کمتر از پروتئین حیوانی است، مصرف توأم با منابع ویتامین c برای افزایش جذب آهن توصیه میشود.
و گنجاندن مواد غذایی نظیر هویچ، سیب زمینی، چغندر، کدو تنبل، گوجه فرنگی، کلم پیچ و شلغم در رژیم غذایی به دلیل وجود اسید مالیک و اسید تارتاریک موجود در آنها، برای افزایش جذب آهن ضروری است.
مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا جذب آهن را کاهش میدهد، تصریح کرد: مصرف منابع غنی از آهن یک ساعت بعد از مصرف قهوه و شیر و لبنیات به ویژه در افرادی که به طور مرتب از منابع پروتئین حیوانی استفاده نمیکنند توصیه میشود.
دوچرخه ثابت مغناطیسی روبیمکث مدل ROBIMAX قیمت: 190000 تومان
ورزش به بیماران دیابتی (نوع 2) کمک میکند که راحت تر قند خونشان را کنترل کنند؛ زیرا افزایش سوخت و ساز بدن در زمان ورزش باعث مصرف سریعتر قند خون میشود. در ضمن ورزش حساسیت سلول های بدن را نسبت به انسولین افزایش می دهد. برخی از ویژگیها |
تردمیل موتوردار 5555 روبيمكث Robimax قیمت: 470000 تومان
موارد استفاده تردمیل : بیماران قلبی – بیماران دیابتی – کمر درد(با کاهش زمان تمرین و تکرار آن)- فشار خون –تراکم استخوان- بیماران ریوی- افزایش استقامت بدن – پیشگیری از آرتروز – کاهش از آرتروز – کاهش کلسترول خون- کاهش وزن. برخی از ویژگیها |