اخبار ناب پزشکی آرتروز پوکی استخوان زنان و مردان - Armin3D.com

اخبار ناب پزشکی آرتروز پوکی استخوان زنان و مردان

در بخش پزشکی — admin @ 9:37 am July 21, 2011
مصرف بیش از چهار فنجان چای در طول روز موجب افزایش تراکم معدنی استخوان در ناحیه گردن و ران ها می شود … این مطالعات نشان می دهد ترکیبات موجود در چای می تواند از طریق افزایش تراکم مواد معدنی استخوان، باعث کاهش خطر شکستگی و با سرکوب فعالیت های استئوکلاستی، سبب بهبود سلامت استخوان ها شود … بر اساس این مطالعه ، شیوع پوکی استخوان در بین افرادی که روزانه و به طور منظم چای مصرف می کنند کمتر است … فاکتورهای شناخته شده زیاد دیگری هم مانند ژنتیک و فاکتورهای محیطی مانند دریافت کلسیم و ویتامین d نیز بر میزان تراکم معدنی استخوان موثرند ادامه …

… این اسموتی سرشار از ویتامین c و پتاسیم است که برای سلامت استخوان ها و دندان ها توصیه می شود … درب مخلوط کن را باز کنید و قطعات یخ را به آن اضافه کرده و درب آن را ببنید و مخلوط را تا حدی که یخ ها کاملا ریز شوند با هم مخلوط کنید … اسموتی را درون سه لیوان بریزید ولبه لیوان ها را با قطعات خربزه یا کیوی تزیین کنید ادامه …
ویتامین k همچنین در سلامت استخوان ها نقش دارد … گفتنی است که این ویتامین خطر خونریزی در بیماری های کبدی، یرقان، سوء جذب و یا خطر خونریزی در اثر مصرف بلند مدت آسپیرین و آنتی بیوتیک ها را کاهش می دهد … این ویتامین به علاوه در درمان خونریزی شدید در هنگام عادت ماهانه در خانم ها و نیز به همراه ویتامین c در درمان تهوع به هنگام صبح تاثیر قابل ملاحظه ای دارد … ویتامین k علاوه بر ساخت پروتئین لازم برای تشکیل لخته های خون، چندین پروتئین دیگر برای خون، استخوان ها و کلیه ها نیز تولید می کند … ویتامین k و کاهش خطر ابتلا به سرطانمحققان در تحقیقاتی تازه دریافته اند افرادی که از مواد غذایی حاوی ویتامین k بیشتر استفاده می کنند، به انواع سرطان ها به خصوص سرطان ریه و پروستات کمتر مبتلا شده یا کمتر بر اثر سرطان می میرند … محققان مشاهده کردند ویتامین k از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند و همچنین می تواند ازapoptosis(بیماری ای که در آن سلول ها، خودشان را از میان می برند) نیز جلوگیری کند؛ اما این که چگونه چنین کاری را می کند هم مشخص نیست … دانشمندان با مطالعه روی 650 فردی که میزان ویتامین k پلاسمای خون آن ها پایین بود دریافتند، ابتلا به آرتروز و درد مفاصل در این افراد بیشتر است … دانشمندان با مطالعه روی موش ها دریافتند، بعضی پروتئین های استخوان ها و غضروف ها به ویتامین k وابسته هستند و وقتی این پروتئین ها به طور صحیح کار نکند حیوانات دچار اختلالات استخوانی و غضروفی می شوند ادامه …
… در صورتی که پروتئین به میزان کافی دریافت نشود استخوان استحکام خود را از دست می دهد … سبزیجات و میوه برای استخوان بسیار مفیدند و شرایطی را به وجود می آورند که اتلاف استخوانی کاهش می یابد … کلیه حرکات بدن ما با حمایت استخوان ها انجام می شود … استخوان های ما یک بافت مرده نیستند بلکه دارای سلول های زنده و فعالی است که دائما در حال شکسته شدن و ساخت مجدد است … حفظ سلامت استخوان ها در گرو رعایت یک سری نکات تغذیه ای است … از 25 سالگی به بعد اگر مراقب استخوان های مان نباشیم شکسته شدن بافت استخوانی یا اتلاف آن بیشتر از ساخت سلولی می شود در نتیجه به مرور استخوان ها باریک تر و ضعیف تر شده و در سنین بالا احتمال پوکی استخوان و شکستگی افزایش می یابد … به گفته ی دکتر جری نیو، از متخصصان موسسه ملی پوکی استخوان آمریکا، یک رژیم غذایی متعادل که سرشار از غذاهای تازه و سالم و مقوی باشد موجب افزایش سلامت استخوان می شود … 1- سهم پروتئین مورد نیازتان را بخورید؛ بیشتر از نوع کم چربی و به اندازهپروتئین کمک می کند تا تارهای کلاژن مورد نیاز برای اسکلت استخوان ساخته شود در صورتی که پروتئین به میزان کافی دریافت نشود استخوان استحکام خود را از دست می دهد … تحقیقات نشان داده است بزرگسالانی که بالاتر از 80 سال سن دارند و کمتر از حد مورد نیاز پروتئین دریافت می کنند، استخوان های شان با سرعت بیشتری تحلیل می رود و احتمال شکستگی در آن ها افزایش می یابد ادامه …
امگا 3 نقش مهمی در سلامت استخوان ها و مفاصل دارد و کمبود آن با افزایش بروز و شدت پوکی استخوان مرتبط است … وی افزود: پوکی استخوان یا استئوپروز یک ناهنجاری استخوانی است که در آن توده استخوانی کاهش می یابد که افزایش سن، ضعف، شکستگی استخوان ها، خمیدگی پشت و کوتاه شدن قد از نشانه های ابتلا به این بیماری است … به گفته دکتر کشاورز، رعایت رژیم غذایی مناسب، فعالیت ورزشی مناسب، دوری از عوامل تشدید کننده افزایش پوکی استخوان و ارزیابی های لازم برای تعیین میزان تراکم استخوانی، بهترین روش برای پیشگیری از پوکی استخوان است … مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که تغذیه مناسب از روش های مؤثر برای پیشگیری از پوکی استخوان است، گفت: دریافت کافی منابع کلسیم نقش موثری در اجزای اصلی سازنده استخوان دارد و مواد لبنی هم از منابع خوب کلسیم هستند و درکنار مواد لبنی، سبزیجات برگ سبز تیره، انواع کلم ها، کنجد، بادام و حبوبات از دیگر منابع کلسیم هستند ادامه …
… کارشناسان معتقدند که برای سلامت استخوان ها باید از رژیم غذایی متعادل و مناسب برخوردار بود … رژیم غذایی متعادل رژیمی است که مصرف شیر و فرآورده های آن، استفاده از سبزی ها و میوه ها، مصرف گروه گوشت، ماهی و تخم مرغ، حبوبات و … – سبزی ها: برخی سبزی ها مانند جعفری، کلم بروکلی، اسفناج، ریحان و نعناع حاوی مقادیر بیشتری کلسیم هستند … اما به طور کلی توصیه می شود روزانه 3 تا 5 سهم از انواع سبزی ها مصرف کنید … میوه ها: سعی کنید روزانه 2 تا 4 وعده میوه مصرف کنید … ) توجه کنید در صورتی که قسمت عمده روز را خارج از منزل می گذرانید و امکان استفاده از انواع میوه ها برای شما وجود ندارد، می توانید از برگه خشک شده میوه ها مانند برگه هلو و زردآلو، آلبالو و انجیر خشک استفاده کنید … سویا به دلیل داشتن ترکیباتی مشابه استروژن می تواند از برداشته شدن کلسیم از استخوان های شما پیشگیری کند، لذا سعی کنید سویا را در برنامه غذایی روزانه خود وارد کنید … – شیرینی ها: شیرینی را به مقدار کم مصرف کنید؛ چرا که بسیاری از آنها حاوی مقادیر بالایی چربی هستند … – نوشیدنی ها: روزانه 5/1 تا 2 لیتر یعنی حدودا 6 تا 8 لیوان آب و مایعات بنوشید … – مصرف زیاد قهوه موجب پوکی استخوان می شود … – سعی کنید چای کمرنگ مصرف کنید؛ چرا که برای سلامت استخوان مفیدتر است ادامه …

… به گزارش سایت اینترنتی مای هلت دیلی نیوز، کشمش در عین حال برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است … بنابراین کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید است … کشمش منبع مفیدی از ویتامین ها و عناصر مغذی بدن است … کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی است و فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون می شود پوکی استخوان در مردان به دلیل افزایش سن و در زنان علاوه بر افزایش سن با اختلالات هورمون دوران یائسگی همراه خواهد بود که به دنبال آن شکستگی‌هایی با زمین خوردن هر چند آرام در افراد ایجاد می‌شود.وی شکستگی مچ در دست زنان مسن را ۶ برابر بیشتر از مردان دانست و بیشترین محل‌های دیگر را اول مچ و سپس شانه و گردن برشمرد.

دکتر دیانت تاکید کرد: در این نوع شکستگی‌ها، هدف اصلی از درمان، ثابت شدن شکستگی و بازگشت هر چه زودتر بیمار به زندگی، کاهش مدت زمان بستری و پیشگیری از ایجاد زخم بستر، بیماری‌ها و عفونت‌های ریوی است.

وی افزود: حدود یک ششم از شکستگی‌هایی که به اورژانس‌ها مراجعه می‌شود مختص دست و انگشتان است و در جوانان شایع‌ترین علت آن آسیب‌های ورزشی و نوع فعالیت فرد است که در این نوع شکستگی‌ها نیز مانند همه شکستگی‌ها بسته به میزان جابجایی استخوان و شکستگی با درمان‌های جراحی و غیر جراحی برای ثابت کردن و جوش دادن استخوان با ۶ تا ۸ هفته طول درمان همراه است.

وی تصریح کرد:‌ با توجه به فعالیت زیاد دست در افراد توصیه می‌شود تنها به درمان و ثابت کردن استخوان بسنده نکنند و حتما فیزیوتراپی و ورزش‌های مناسب جهت نرم کردن مفاصل نزدیک به شکستگی را انجام دهند؛ چرا که خستگی مفاصل از جمله عوارض شایع در شکستگی‌ها به شمار می‌رود.

این فوق‌تخصص ارتوپدی تاکید کرد:‌ مایع مفصلی که برای نرم کردن مفصل جهت حرکت و تغذیه آن در میان مفاصل وجود دارد چنانچه به دلایلی کم یا زیاد باشد سبب ایجاد صدا هنگام خم و راست کردن آنها می‌شود که تق تق کردن انگشتان و شکستن آنها که در افراد به وفور دیده می‌شود از جمله این موارد است.

وی افزود‌: شکستن یا تق تق کردن انگشتان ارتباطی با ایجاد آرتروز ندارد و حتی گاهی نیز باعث آرامش و یا رفع خستگی در افراد می‌شود البته این تا زمانی است که هنگام صدا کردن مفاصل یا به اصطلاح تق‌تق کردن انگشتان دردی احساس نشود اما در صورت دردناک بودن آن مراجعه به متخصص ضروری است؛ چرا که می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های روماتیسمی،‌ آرتروز یا سایر بیماری‌های مفاصل باشد.

پیاده‌روی، دشمن پوکی استخوانورزش به تراکم استخوان ها می‌افزاید، از پوکی آنها پیشگیری می‌کند و مقاومت اسکلت بدن در برابر شکستگی‌ها را بالا می‌برد. تمام انواع ورزش‌ها این ویژگی را دارند، اما بهترین حالت ورزش‌هایی هستند که تمام اندام ها در آن درگیر است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ، نتایج یک بررسی جدید، بار دیگر نشان داد که پیاده‌روی از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. ورزش، خواه راه رفتن یا بسکتبال و فوتبال، ساختار استخوان را متراکم می‌کند. بافت متراکم‌تر در برابر پوکی استخوان مقاوم است و به راحتی نمی‌شکند.
بر اساس نتایج یک تحقیق از مردان بالغ، برای رسیدن به چنین ساختار استخوانی‌، پیاده‌روی مداوم بسیار مفید است.

شرکت‌کنندگان در این تحقیق از ۱۹ تا ۴۵ سال بودند و پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری یا ورزش‌های قدرتی مداوم می‌کردند. تمام این ورزش‌ها تراکم استخوانی ستون فقرات را بالا می‌برند، اما تحقیقات نشان داد که تراکم استخوان‌های ستون فقرات در کسانی که پیاده‌روی می‌کنند یا می‌دوند، به طور ویژه‌ای بالاست.

به گفته ی یکی از محققان دانشگاه “میسوری” کلمبیا، در ورزش‌های قدرتی تنها تراکم استخوانی آن بخش‌هایی از اسکلت بدن افزایش می‌یابد که در معرض فشار حاصل از ورزش قرار دارند. به عنوان مثال، ورزش قدرتی برای تقویت بالاتنه نمی‌تواند تراکم استخوان‌های ران را بالا ببرد.

به گفته ی محققان، بهترین حالت، ورزش‌های چندوجهی و مداوم هستند که از آن جمله می‌توان به فوتبال، بسکتبال و والیبال اشاره کرد. منظور از ورزش چندوجهی، تمرین‌ها و تحرکاتی است که بخش‌های مختلف بدن در آن درگیر هستند.

* پوکی استخوان چیست؟

تراکم توده ی استخوانی هر فرد معمولا در سن ۳۰ تا ۳۵ سالگی به بیشترین میزان خود می‌رسد. پس از این سن، کاهش توده ی استخوان به صورت روندی طبیعی و همسو با پیری آغاز می‌شود. پوکی استخوان (Osteoporosis) یک بیماری شایع متابولیک استخوان است که در آن کاهش عمومی و شدید در توده استخوانی (پوک شدن استخوان) به وجود می‌آید. در این بیماری، عناصر تشکیل‌دهنده ی استخوان از نظر کیفیت تغییر نمی‌کند، ولی از نظر کمیت کاهش می‌یابد.

پوکی استخوان وقتی بروز می‌کند که کاهش توده ی استخوان بیش از حد سریع باشد. این بیماری در میان زنان شایع‌تر است. احتمال بروز پوکی استخوان با افزایش سن بیشتر می‌شود.

کاهش فعالیت، کمبود مواد پروتئینی، کلسیم و ویتامین D در رژیم غذایی، سابقه ی خانوادگی، مصرف دخانیات و کافئین زیاد، از عوامل تسریع‌کننده پوکی استخوان هستند. در زنان همچنین، کاهش هورمون استروژن که با یائسگی آغاز می‌شود، از تراکم توده استخوان می‌کاهد

کلسیم در چه چیزهایی وجود دارد؟

تعداد بازدید: 1780
کلسیم در چه چیزهایی وجود  دارد؟
مصرف منظم و کافی کلسیم در تمام طول زندگی برای استخوان های ما ضروری است. برای جذب کامل و مناسب کلسیم هنگام گوارش، ویتامین D نقش بسیار مهمی بازی می‌کند.
کلسیم چه کار می‌کند؟
کلسیم، به عنوان مهم ترین نمک معدنی در بدن شناخته می‌شود. تقریباً تمام کلسیم در استخوان ها و دندان ها جای می‌گیرند. کلسیم در سوخت و ساز مناسب سلولی، خصوصاً سلول های عصبی و ماهیچه ای سهیم است. این عنصر همچنین در عملکرد کلیه ها، انعقاد خون و فعالیت برخی آنزیم ها نقش دارد. ظرفیت جذب کلسیم بستگی به سن فرد دارد (هر چه فرد جوان تر باشد، کلسیم بهتر جذب می‌شود). کلسیم رابطۀ بسیار نزدیک و تناگاتنگی با فسفر دارد. این عنصر ارزشمند، سرمایۀ مهمی برای رشد و پیشگیری از پوکی استخوان به شمار می‌رود.

مصرف کافی کلسیم در تمام دورۀ رشد بچه ها توصیه می‌شود، این عنصر برای محکم کردن استخوان های بچه ها و دندان هایشان ضروری است. کلسیم برای پیشگیری از پوکی استخوان نیز توصیه و برای درمان کوفتگی ماهیچه ای تجویز می‌شود. ضمناً می‌تواند دردهای قبل از قاعدگی را هم تسکین دهد. مصرف منظم کلسیم خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش می‌دهد، البته هنوز شواهد و مدارک کافی برای اثبات این نظریه و بیان قطعی اش وجود ندارد.

گفتنی است که پزشکان برخی فواید خیالی و فرضی کلسیم را رد می‌کنند و معتقدند که مصرف بیش از اندازه و اغراق شدۀ کلسیم ممکن است آثار نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد (افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات). البته اکثر قریب به اتفاق متخصصین تغذیه و بیولوژیست ها این اتهامات را رد می‌کنند.

میزان توصیه شدۀ کلسیم در تغذیه
میزان توصیه شدۀ کلسیم در روز، برای یک فرد بزرگسال حدود 900 میلی گرم و برای نوجوانان، زنان بالای 55 سال و مردان بالای 65 سال در حدود 1000 تا 1200 میلی گرم است.
کمبود کلسیم به این شیوه ها ظاهر می‌شود:

احساس کوفتگی ماهیچه ای و احساس سستی و رخوت،

مشکلات دندانی و لثوی،

بروز پوکی استخوان یا کمبود مواد معدنی در استخوان ها که همراه با احتمال شکستگی استخوان هاست.

مصرف بیش از حد و نامتعارف کلسیم ممکن است مشکلات گوارش، سردرد، دردهای عضلانی و استخوانی، استفراغ و سنگ کلیه را به همراه داشته باشد.

کلسیم در چه چیزهایی وجود دارد؟
کلسیم به طور عمده در فرآورده های لبنی وجود دارد، البته در برخی سبزیجات هم می‌توان کلسیم یافت. (گروه ها به ترتیب از زیاد به کم مرتب شده اند):

پنیر سفت

پنیر آبی

پنیر نرم

پنیر سفید، خامۀ تازه، ماست و شیر

میوه و سبزیجات خشک، شکلات، صدف، خرچنگ، سبزیجات تازه (کلم، تره فرنگی، بروکلی)

میوه های تازه (انگور فرنگی سیاه ، پرتقال، کیوی)

و در بعضی از آب معدنی ها.

توصیه های ما
اگر نیاز به کلسیم دارید، فقط پنیر نخورید. برخی از پنیرها مضرند و حاوی مقدار زیادی چربی و نمک هستند.
با خوردن سبزیجات، شیوۀ دریافت کلسیم تان را متنوع کنید.

اگر کمبود کلسیم دارید، برچسب روی آب های معدنی را بخوانید، روی این برچسب ها میزان کلسیم شان قید شده است.

جذب کلسیم بستگی به میزان ویتامین D دارد. پزشک می‌تواند برای دریافت بهتر کلسیم، ویتامین D+ کلسیم تجویز کند.

اگر مکمل های کلسیمی مصرف می‌کنید، به خاطر داشته باشید که این مکمل ها ممکن است جذب برخی داروها را مختل کنند (مانند آنتی بیوتیک ها). در این صورت، برای پیشگیری از اختلاط دارویی، با پزشک تان مشورت کنید.

نظرات

فعلا نظری ثبت نشده است

RSS نظرات برای دنبال کردن نظر ها.

امکان نظردهی در مورد این مطلب وجود ندارد

Powered by Armin3D.com™ © 2004/2024 - All Rights reserved ® - Contact us