افراد مثبت اندیش و خوش بین سالمتر از دیگران هستند - Armin3D.com

افراد مثبت اندیش و خوش بین سالمتر از دیگران هستند

در بخش پزشکی — admin @ 11:15 am April 1, 2010

افراد مثبت اندیش و خوش بین کمتر دچار سرما خوردگی می شوند . و نارسایی‌های قلبی و مرگ و میر در آنان کمتر است .
محققان انگلیسی و آلمانی دریافتند که خوش بینی نه تنها استرس را کاهش می دهد بلکه سیستم ایمنی را در مقابل ویروسهای سرماخوردگی تقویت می کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، اشـخاص خوش بین در برابر بیماریهای عفونی و مسری مقاومتر بوده و بهتر می تواننـد امراض مزمن را از خود دفع کنند. در یک مطالعه علمی محققان ۹۶ مردی که یک بار دچار حمله قلـبی شـده بودند را مورد بررسی قرار دادند. بعد از طی مدت هشت سال، از هر ۱۶ مرد بـدبیـن، ۱۵ نفرشان جان باختند و از هــر ۱۶ نــفـر مــرد خــوش بـیـن فـقـط پــنج نفرشان از دنیا رفتند.
امـروزه بـطرز گـسترده ای عقیده بر این است که خوش بینی قابلیـت سیـستم دفـاعـی بدن را برای مبارزه با بیماری ها افزایش می دهد. این ممکن است به آن دلیل باشد که افراد خوشبین دارای پایین ترین سطح استرس در یک اجتماع می بـاشند. و هــمگی ما میدانیم که استرس کمتر به معنای داشتن بدنی سالمتر است.
دانشمندان دانشگاه هامبورگ و روهامپتون در این خصوص توضیح دادند: “مطالعات بسیاری نشان داده اند که استرس سیستم ایمنی را آسیب پذیر کرده و بنابراین افراد استرسی بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای مختلف قرار دارند. ما در این تحقیقات جدید می خواستیم بدانیم که آیا با اجرای عادات مثبت در زندگی مثل خوش بینی می توان خطر بیمار شدن را کاهش داد.

این محققان به منظور پاسخگویی به این پرسش ۴۳ دانشجوی دختر و ۳۷ دانشجوی پسر با سن متوسط ۲۳ سال را انتخاب کردند و آنها را در دو گروه خوش بین ها و بدبین ها قرار دادند.

این ۸۰ دانشجو قبل، در طول و پس از یک دوره از امتحانات دانشگاهی تحت کنترل قرار گرفتند. نتایج این تحقیقات نشان داد که گروه خوش بینها نه تنها استرس کمتری نسبت به بدبین ها داشتند بلکه کمتر از آنها نیز علائم سرماخوردگی (گرفتگی بینی، سرفه، التهاب گلو و …) را نشان دادند.

این دانشمندان افزودند: “درحالی که خوش بین ها بر روی درسها و امتحانات خود تمرکز کرده بودند، بدبین ها مجبور بودند برای گذارندن امتحانات تلاش بیشتری کنند و از استرس زیاد و ابتلا به بیماریهای ویروسی مثل سرماخوردگی رنج ببرند.”

*نارسایی‌های قلبی و مرگ و میر در افراد خوشبین ۵۰ درصد کمتر از بقیه افراد است
تحقیقات نشان می دهد که مرگ و میر در افراد خوشبین ۵۰ درصد کمتر از افراد دیگر جامعه است بطوری که نارسایی‌های قلبی نیزدر این افراد ۲۳ درصد کمتر از سایرین است.
گرچه نزدیک به نیمی از میزان رضایتمندی فرد از محیط اطراف عوامل وراثتی هستند که می‌توان به عنوان مثال به نقش هویت در احساس خوشبختی فرد که تعهد به باورها و دوری گزیدن از تصمیم گیری موردی است اشاره نمود.
افراد دچار بحران هویت از سؤالات بنیادین زندگی می گریزند، حس شکنندگی از خود دارند، تعهد و پایداری به باورها و یا گروهها ندارند، در تصمیم گیری ناتوانند و بیشتر به واسطه هیجانات لحظه‌ای تصمیم می‌گیرند.

* نتایج یک مطالعه دراز مدت نشان می دهد افراد خوشبین نسبت به کسانی که بدبین هستند عمر طولانی تری دارند.
بررسی ۷۰۰۰ بزرگسال به مدت ۴۰ سال نشان می دهد کسانی که در جوانی خوشبین بوده اند کمتر از همسالان بدبین خود با خطر مرگ طی ۵۴۰ سال بعد روبرو هستند.
به طور متوسط احتمال مرگ و میر در بدبین ترین افراد ۴۲ درصد بیشتر از خوشبین ترین افراد است.
این محققان به سرپرستی دکتر «به ورلی برامت» از مرکز پزشکی دانشگاه «دوک» در دورهام واقع در کارولینای شمالی می گویند شماری از عوامل می تواند این ارتباط را توضیح دهد.
به طور مثال خوش بین ها کمتر از بدبین ها به افسردگی دچار می شوند که این امر بر سلامت آنها تأثیر می گذارد. همچنین این افراد عادات سالمتری دارند و به رژیم غذایی و ورزش اهمیت بیشتری می دهند.
به طور کلی خوشبین ها حوادث منفی را موقتی می دانند و اجازه نمی دهند این رویدادها بر نگرش کلی آنها به خویشتن و جهان تأثیر بگذارد. اما بدبین ها برعکس این حوادث را در درون خود می ریزند و غالبا خود را مقصر می دانند و وضعیت های منفی را همیشگی می پندارند.
در این مطالعه ۱۶۳۰ بدبین و ۹۲۳ خوشبین بودند. بیشتر افراد بین دو قطب خوش بینی یا بدبینی محض قرار داشتند اگر بدبینی یک عامل خطر در بروز مرگ زودرس باشد، این سؤال مطرح می شود که آیا بدبینی قابل اصلاح است؟تغییر ساختار اولیه شخصیت افراد دشوار با این حال جنبه های شخصیتی بسیار وجود دارد که چنانچه انگیزه آن وجود داشته باشد تا حدودی قابل اصلاح است.
به طور مثال کسانی که عصبانی مزاج هستند و این ویژگی شخصیتی را که با بیماری قلبی و زودرس مرتبط است دارند، می توانند با کمک درمان هایی در زمینه مهار خشم، خود را اصلاح کنند.
در آن سوی دیگر این طیف افراد می کوشند خوشبینی را وارد زندگی خود کنند. به طور مثال مدیتیشن عواطف مثبت را تقویت می کند.

نظرات

فعلا نظری ثبت نشده است

RSS نظرات برای دنبال کردن نظر ها.

امکان نظردهی در مورد این مطلب وجود ندارد

Powered by Armin3D.com™ © 2004/2024 - All Rights reserved ® - Contact us