بهینه سازی برای موتورهای جستجو فرآیندی است برای افزایش حجم و کیفیت ترافیک از موتورهای جستجو به یک وبسایت از طریق نتایج عادی (ارگانیک یا الگوریتمی) جستجوی کلمات کلیدی موردنظر. معمولا سایتی که زودتر در نتایج جستجو
ظاهر شده یا “رتبه” بالاتری دارد، جستجو کننده بیشتری از آن بازدید خواهند کرد.
با ارزیابی دقیق تکنیک های موردنیاز برای افزایش بازدید سایت، من به 32 نکته دست یافته ام تا سایت موردعلاقه تان را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید. یقینا اگر این نکته ها به طرز درستی دنبال شوند، شما شاهد افزایش ترافیک خواهید بود.
1- اطمینان حاصل کند سایت شما در دست ساخت، ناقص، یا دارای مطلب کم و یا مطالبی که منحصر به فرد نیستند، نباشد.
2- هنگامی که سایت شما آماده شد، آن را به گوکل، یاهو ، MSN و ASK.com معرفی کنید. معرفی به سایر موتورهای جستجو را نیز مدنظر قرار دهید. البته اکثر آنها توسط این چهار موتور جستجوی برجسته تغذیه می شوند. همچنین سایت خود را به دایرکتوری های معروف که Page Rank بالایی دارند ، دایرکتوری های آزاد، Yellow Page ها و سایت های social bookmarking (نشانه گذاری دسته جمعی) نظیر del.icio.us ، furl و غیره معرفی نمایید.
3- نقشه سایت خود را به گوگل، یاهو، MSN و ASK.com معرفی نمایید. (نقشه سایت مربوط به موتورهای جستجو معمولا به فرمت XML )
4- نقشه سایت را جهت هدایت آسان بازدیدکنندگان به آنها ارائه کنید. (نقشه سایت برای بازدیدکنندگان به فرمت HTML )
5- سایتی با محتوای غنی و منحصر به فرد داشته باشید. از تکرار مطالب بپرهیزید. صفحات چندگانه و تکراری، زیر دامنه ها، دامنه ها، سایت های های میرور و سایت هایی با دامنه های مختلف اما محتوای یکسان نسازید.
6- کلمات کلیدی خود را کنترل کنید و اطمینان حاصل کنید که عملا محتوای شما دربرگیرنده آنهاست و با آن مرتبط هستند.
7- در محتوا، لینک ها، و موضوعات مهم به جای عکس از متن استفاده کنید.
8- عنوان و تگ های ALT را گویا ، ساده و غنی از کلیدواژه ها انتخاب کنید. از کلیدواژه های بی ربط و تکراری بپرهیزید.
9- حداکثر طول تگ “عنوان” باید 60 تا 80 کاراکتر باشد.
10- متا تگ description باید حداکثر 160 تا 180 کاراکتر -شامل فاصله خالی- باشد. ( حدود 25 – 30 کلمه )
11- متاتگ keywords باید حداکثر شامل 15 – 20 کلمه باشد.
12- صفحات را با Heading ها ( H1, H2, H3..) که دربرگیرنده کلیدواژه های اصلی سایتتان هستند، بهینه سازی کنید.
13- کدهای CSS و HTML خود را معتبر (validate) کنید. اشکالات و لینک های شکسته را بررسی و رفع کنید.
14- اگر سایت شما شامل صفحات پویا یا دینامیک هست، (یعنی url شامل کاراکتر ? باشد) اطمینان حاصل کنید که از URL های مورد پسند موتورهای جستجو استفاده می کنید. عنکبوت های موتورهای جستجو مشکلاتی در فهرست کردن صفحات پویا دارند.
15- حداکثر تعداد لینک در هر صفحه باید کمتر از 100 لینک باشد. از ریسک اینکه موتورهای جستجو سایت شما را به عنوان “لینکزار” علامت گذاری کنند، اجتناب کنید.
16- از Lynx به عنوان مرورگر متن برای بررسی سایت خود استفاده کنید. (http://lynx.isc.org/)
17- به روبوت های جستجو (موارد مفید) اجازه دهید سایت شما را بدون Session ID یا آرگومان هایی که مسیر آنها را در سایت می پایند، کرال کنند. استفاده از این تکنیک ها ممکن است منجر به فهرست کردن سایت شما به صورت ناقص شود.
18- بررسی کنید آیا میزبان یا سرور سایت شما از If-Modified-Since HTTP header پشتیبانی می کند. این ویژگی به موتور جستجو می فهماند که محتویات سایت شما از آخرین باری که کرال (لغزنده از آن بازدید نموده) شده، تغییری کرده است یا خیر. این ویژگی باعث صرفه جویی در پهنای باند، منابع و جلوگیری از پردازش بیش از ظرفیت سرور می شود.
19- از فایل robots.txt برای مدیریت و کنترل موتور جستجو در نشانه گذاری سایتتان استفاده کنید. شما می توانید به عنکبوت اجازه بازدید بدهید یا ندهید و مسیر هایی را که می خواهید فهرست شوند را انتخاب کنید. اما در مورد روبوت های مزاحم یا spammer ها شما می بایست فایل htaccess را برای مدیریت مناسب و مؤثر روبوت ها یا اسپایدر ها ویرایش کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد Robots.txt از این صفحه بازدید کنید: http://www.robotstxt.org/wc/faq.htm
20- هرگز مبادرت به ارائه محتوای متفاوت به موتورهای جستجو نسبت به آنچه به بازدیدکنندگان نشان می دهید ، نکنید.
21- از فن و مکر های متقلبانه و بکارگیری چاله های دور بی نهایت برای بهبود رتبه در موتورهای جستجو اجتناب کنید.
22- از پیوند دادن به همسایگان بد نظیر spammer ها ، لینکزار ها، fake page ها ، صفحات phishing (صفحاتی که شبیه یک صفحه معتبر هستند و با جازدن خود قصد سوء استفاده از رمز ها و اطلاعات کاربران را دارند) ، هک ، کرک ، قمار بازی ، صفحات غیر اخلاقی و سایت های متقلب بپرهیزید. لینک دادن به این سایت ها به شدت بر رتبه شما در موتورهای جستجو تأثیر می گذارد.
23- از شرکت در شبکه های لینک، لینک های متقابل بیش از اندازه، تبادل بیش از حد لینک و حلقه های تبادل لینک خودداری کنید.
24- از برنامه های غیر مجاز یا ابزارهای آنلاین برای معرفی ساییتان به موتورهای جستجو، بررسی و افزایش Page Ranking و سایر فرآیندهای اتوماتیک استفاده نکنید. از ریسک این که به عنوان اسپم یا مزاحم علامت گذاری شوید، بپرهیزید.
25- از متون یا لینک های مخفی استفاده نکنید. به موتور جستجو آنچه را نشان دهید که به بازدیدکنندگان نشان می دهید. این کار به اندازه ی زیادی بر شهرت سایت شما تأثیرگذار است.
26- هرگز مبادرت به ساخت صفحاتی که حاوی phishing ، کلاهبرداری ، ویروس، تروجان، backdoor ، spyware ، adware و سایر برنامه های بد و مخرب هستند، نکنید.
27- سایت خود را مفید، آموزنده و حاوی اطلاعات به در خور کنید.
28- ساختمان پیوندهای خود را اصلاح کنید. از سایت هایی با PageRank بالا پیوند بگیرید. کیفیت لینک های مرتبط خیلی مهمتر از کمیت است. لینک به طرز چشمگیری پدیداری، محبوبیت و رتبه شما را بهبود می بخشد. موتورهای جستجو لینک ها را به عنوان رأی هایی به سایت شما درنظر می گیرند.
29- ساختار لینک صفحات خود را بررسی کنید. هر صفحه باید توسط یک لینک متنی ثابت قابل دسترسی باشد.
30- فوق العاده مراقب دریافت خدمات از سرویس های بهینه سازی موتورهای جستجو باشید. برخی از راه های غیر قانونی و مشکوک برای بهبود رتبه استفاده می کنند.
31- اقدام به خرید یا فروش لینک نکنید.
32- اقدام به ساخت سایت هایی که کاملا حاوی لینک های وابسته هستند و محتوای با ارزشی برای کاربران ندارند، نکنید