هر کسی می خواهد پول پس انداز کند تا در زمانی که نیاز دارد انرا خرج کند اما چگونه؟ در دنياي امروز هر کس بايد براي خرج کردن درآمدش برنامه مشخصي داشته باشد. براي اغلب ما هفته آخر ماه معادل روزهاي سخت بي پولي است و همواره با خود فکر مي کنيم که «خدايا مگه من چه خرجي کردم که ديگه چيزي در جيبم نيست؟» سختي اين امر هنگامي دو چندان مي شود که متاهل بوده و احيانا فرزند يا فرزنداني هم داشته باشيم در آنصورت است که موجود نه چندان خوشايند و جديدي به نام قرض به تدريج همراه زندگي ما شده و تا مدت ها سايه به سايه شما و افکارتان را همراهي مي کند. شکي در اين نيست که امروزه زندگي در شهرهاي بزرگ هزينه بالايي دارد، اما اگر کمي دقت کنيد متوجه مي شويم که اغلب پول خود را صرف مخارج غيرضروري مي کنيم از خريد هله هوله و خوراکي هاي بي مورد گرفته تا خريد لوازمي که نياز جدي به آنها نداريم. در اين مطلب سعي خواهيم کرد بطور مختصر چند روش ساده براي کمتر خرج کردن و پس انداز کردن را براي شما بازگو کنيم:
-ميان خواستن و احيتاج داشتن (Neebs Wants) تفاوت بسيار مي باشد. احتياجات زندگي آن دسته از مواردي است که بدون آن ادامه حياط تقريبا غيرممکن و دشوار مي شود. مانند محلي براي زندگي، غذا، لباس و… اما موارد ديگري مانند داشتن يک ماشين، پوشيدن لباس هاي مد روز، داشتن بهترين وسيله صوتي يا کامپيوتر و… از مواردي است که لزوما زندگي شما بدون آن مختل نمي شود، به اينگونه موارد خواسته يا همان wants مي گوييم. آرزوها و خواسته هاي انسان تمامي ندارد اما بايد توجه داشت که اين آرزوها بايد مطابق با اندازه هاي ما باشد. بنابراين همواره ميان خواسته و نياز خود تفاوت بگذاريد و بيشتر بفکر نياز باشيد تا خواسته.
-آيا جنس گران تر بهتر مي باشد؟ در بسياري موارد اين مطلب صحيح و در بسياري موارد ديگر صحيح نيست. شما بايد کالاي مورد نظر خود را در چهارچوب توانايي هاي خود تهيه کنيد. اگر واقعا داشتن يک اتومبيل براي شما نياز مي باشد و يک اتومبيل مثلا; سه ميليون توماني کار شما را راه مي اندازد چرا بايد اتومبيل گران تر خريد؟ تا بعد هزينه هاي نگهداري بيشتر آن را متقبل شد.
-در ارتباط با خريد اتومبيل همواره اين سئوال را قبلا از خود بپرسيد که «آيا واقعا من بدون اتومبيل نمي توانم زندگي کنم؟» بايد درست فکر کنيد خريد يک اتومبيل سه ميليون توماني هزينه هاي بسياري مانند نگهداري و تعمير، بنزين، بيمه، معاينه فني، تصادف احتمالي و… دارد، مخارجي که هنگام خريد خود را نشان نمي دهند و ممکن است شما دير متوجه آن شويد، پس محاسبات لازم را انجام دهيد بعد دوباره از خود سئوال نماييد «آيا واقعا من بدون اتومبيل نمي توانم زندگي کنم؟» آنگاه تصميم بگيريد.
-همان که هستيد باشيد؟ بسياري از مردم سعي در ساختن چهره ظاهري غير از آنچه واقعا هستند مي باشند، اگر توان شما در حد داشتن يک ماشين سه ميليون توماني است، هرگز سعي نکنيد يک اتومبيل 5يا10 ميليوني بخريد چرا که در اين حالت بايد نحوه لباس پوشيدن، منزل و… را نيز عوض کنيد، پس همان که هستيد باشيد و شک نکنيد که ارزش و اعتبار انسان به لباس و دارايي هاي او نمي باشد.
-قبل از خريد هر وسيله اي از دوستان سئوال کنيد راجع به بهترين و خوش قيمت ترين، روي اينترنت تحقيق کنيد و هرگز بدون تحقيق قبلي خريد نکنيد. بخصوص اگر عجله اي در خريد نداريد سعي کنيد برخي خريد هاي گرانقيمت خود را در فصولي از سال انجام دهيد که آن اجناس حراج مي باشند. در ارتباط با وسايل الکترونيکي نيز هرگز جديدترين مدل را نخريد چراکه تفاوت قيمت آن با يک مدل پايين تر بسيار بيشتر است.
-هنگاميکه به خريد مي رويد همواره نيازهاي کامل خود را بدانيد و از قيمت ها حدودا خبر داشته باشيد، چرا که ممکن است به کالايي برخورد کنيد که قيمت مناسبي دارد و شما در آينده به آن احتياج خواهيد داشت و مي توانيد آن را انبار کنيد.
-حقوق خود را که گرفتيد نگويد هفته آينده به بانک مي روم و قدري از آن را پس انداز مي کنم، اگر همان روز اول پس انداز کرديد که هيچ، اگر نه شک نکنيد که تا هفته بعد براي تمام حقوق خود نقشه کشيده ايد. نقشه اي که بسياري از هزينه ها در آن جز» خواسته هاي تمام نشدني شما است. نکته ديگر در پس انداز آنکه هرچه مي توانيد بيشتر پس انداز کنيد، نگران نباشيد اتفاق خاصي رخ نمي دهد يکي دو شب هم نان و پنير ميل کنيد. در عوض روزي اين پس انداز مشکل بزرگي از زندگي شما را حل خواهد کرد.
-اگر کارمند هستيد و براي محل کار آنها امکانپذير است از آنها بخواهيد بصورت اتوماتيک از حقوق شما بعنوان پس انداز کسر کنند، شک نکنيد اين بهترين راه براي پس انداز کردن مي باشد.
-اگر پولي يا ارثي به دست شما مي رسد هرگز خرج اجناسي نکنيد که مستهلک مي شوند برعکس آن را در امور سود دهنده سرمايه گذاري کنيد. سهام، اوراق مشارکت يا سکه بخريد و يا اگر مقدار پول زياد است حداقل آن را در حساب هاي بانکي که به شما سود تعلق مي گيرد بگذاريد.
-اوغات بيکاري خود را با فعاليت هاي کم خرج و مفيد مانند مطالعه و ديدار دوستان سپري کنيد و سعي نکنيد بيش از سالي يکي دو بار به مسافرت هاي پر هزينه برويد.
-همواره آخر هر ماه مخارج انجام شده را بررسي کنيد و با تحليلي که انجام مي دهيد ببينيد چه مقدار از آنها نياز بوده و چه مقدار خواسته و سعي کنيد در ماه بعد دقيق تر عمل کنيد.
چگونه پول پس انداز کنیم؟
Comments Off on چگونه پول پس انداز کنیم؟
نظرات
فعلا نظری ثبت نشده است
RSS نظرات برای دنبال کردن نظر ها.
امکان نظردهی در مورد این مطلب وجود ندارد