آیا می دانید چگونه نمک خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد ؟
پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان می دهد که التهاب ناشی از وجود چربی اضافی در بدن باعث می شود که بدن سدیم بیشتر و در نتیجه آب بیشتری را در خود حفظ کند که موجب افزایش فشار خون می شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از یونایتدپرس ، دکتر “یانبین دانگ” متخصص ژنتیک و متخصص قلب در کالج پزشکی “جورجیا” در بیانیه ای اعلام کرد: به خوبی مشخص شده است که چاقی موجب افزایش التهاب، حساسیت به نمک و فشار خون بالا می شود.
Dدانگ و همکارانش اعلام کردند: به نظر می رسد که این روند با عوامل بیشتر التهابی تولید کننده چربی مانند اینترلوکین ۶ یا IL-6 آغاز می شود.
در این مطالعه محققان سلول های کلیه موش را در معرضIL-6 قرار دادند و متوجه شدند که تولید “پروستاسین” – پروتئازی که معمولا مانع عمل پروتیئن می شود، افزایش یافت.
اما زمانی که پروستاسین موجب قطع عمل پروتیین می شود — کانال سدیم اپیتلیال — فعالیت آن و در نتیجه جذب نمک افزایش می یابد.
با این حال دانشمندان این عمل را بسیار خاص توصیف کردند و گفتند تعداد پروتئاز های که همانند این پروتئاز عمل کنند زیاد نیست.
آنها افزودند: ما متوجه شدیم در سلول هایی که با باIL-6 تغذیه می شوند کانال سدیم اپیتلیال فعال می شود و این سلول ها سدیم بیشتری جذب می کنند.این آخرین مرحله در جذب نمک است.
داگ اعلام کرد: اگر این یافته ها در مورد انسان نیز صادق باشد روزی می توان با انجام یک آزمایش ساده ادرار، افرادی را که در معرض خطر ابتلا به این نوع فشار خون بالا قرار دارند، تشخیص داد.
دانگ افزود: محققان در حال اندازه گیری سطوح پروستاسیس در ادرار افراد چاق مبتلا به فشار خون بالا و آنهایی که فشار خون عادی دارند و نیز افرادی هستند که وزن عادی دارند هستند.
این مطالعه در مجله آمریکایی Physiology Regulatory — Integrative and Comparative Physiology منتشر شده است.