چگونه لینک بدهیم تا رتبه بالایی در اینترنت داشته باشیم؟
بادل لینک ( link-exchange ) با دیگر سایت و وبلاگ یکی از روش ها و متدهای مهم برای بالا بردن رتبه صفحه ( Page rank ) و محبوبیت صفحات در موتور جستجو و بتبع افزایش ترافیک وب سایت و وبلاگ ها بوده است. اما در هنگام تبادل لینک باید چه نکاتی در رابطه با SEO را رعایت کنیم؟ آیا هر تبادل لینکی به افزایش رتبه صفحات سایت ما کمک می کند؟ در تبادل لینک از چه روش هایی باید دوری کنیم؟ در این مطلب از آی تی گشت سعی می کنیم نکات و روش هایی را بررسی کنیم که به تبادل لینک های ما کیفیت بیشتری بدهند.
در نوشتن این مطلب از تجربه شخصی , گفتگوی کاربران در انجمن گفتگو مربوط به SEO و راهنما وبمستر Google , Yahoo و Bing استفاده شده است. لازم به ذکر است اگر روش ها و متدهای دیگری را مفید ارزیابی می کنید!
اولین نکته که در این مطلب به آن اشاره می کنیم طریقه درست درخواست تبادل لینک به دیگر مدیران وب سایت و وبلاگ های دیگر است. حتماً ارسال درخواست تبادل لینک در قسمت نظرات یک وبلاگ با متن ( سلام. بیا با هم بلینکیم ! ) درخواست صحیحی نیست. سعی کنید برای ارسال درخواست تبادل لینک از قسمت تماس با ما و یا ارسال نامه به ایمیل مدیر وبلاگ و یا وب سایتی که می خواهید با آن تبادل لینک بکنید روش صحیح تری است.
از صفحه های با رتبه بالا لینک بگیرید
یادتان باشد یک لینک از یک سایت با رتبه بالا در اکثر مواقع مفید تر از صدها لینک از سایت های با رتبه پایین است. پس وقتی با سایتی تبادل لینک می کنید مطمئاً شوید لینک شما در صفحات محبوب آن سایت از نظر موتورهای جستجوگر قرار گرفته است. معمولاً بالاترین رتبه صفحات را در یک وب سایت صفحه اول آن دارا می باشد که با وارد کردن آدرس اینترنتی سایت یا وبلاگ مورد نظر به آن صفحه هدایت می شوید.
از تعداد بالای لینک های خروجی دوری کنید
پیشنهاد می کنم از تبادل لینک با سایت ها و وبلاگ هایی که در صفحات خود تعداد لینک خروجی ( به سایت ها و وبلاگ های دیگر ) آنها بالای 89 عدد است بپرهیزید چون اینگونه سایت ها معمولاً خیلی سریع توسط ربات های جستجوگر موتورهای جستجو شناسایی می شوند و لینک های آن ها در محاسبه رتبه صفحه ( PR ) و محبوبیت صفحه مقصد که به آن لینک داده اند محاسبه نمی شود. البته در این مطلب من از تعداد 89 عدد به صورت میانگین استفاده کرده ام اما با توجه به رتبه و محبوبیت خود صفحه لینک دهنده در موتور جستجوگر این عدد متغییر است. برای اینکه از تعداد لینک خروجی پنهان و پیدا یک صفحه آگاه شوید می توانید از افزونه های رایگان برای مرورگر خود مثل seobook استفاده کنید.
لینک مستقیم بدهید و لینک مستقیم تحویل بگیرید
یادتان باشد هدف اصلی ما از تبادل لینک در این مطلب بالابردن رتبه سایت یا وبلاگ خود است البته معمولاً ترافیک کاربران خوبی از سایت مقصد که با آن تبادل لینک می کنید برای شما به وجود می آید. بسیاری از سایت ها و وبلاگ ها از سیستم های مدیریت محتوا ( CMS ) برای راه اندازی و مدیریت وب سایت خود استفاده می کنند و اینگونه سیستم ها از افزونه ها یا بخش هایی با عناوین تبادل لینک , لینکدونی , پیوند ها و دوستان برای لینک دادن به سایت های دیگر استفاده می کنند که اینگونه لینک ها معمولاً کد HTML به صورت زیر برای لینک شما می سازند
در صورتی که دیدید لینک شما در سایتی که با آن تبادل لینک کرده اید لینک شما را به این دو صورت قرار داده است نامه ای به مدیر سایت یا وبلاگ مربوطه بزنید و درخواست کنید که لینک شما را تصحیح بکند. پیشنهاد می کنم کد HTML درخواستی خود را نیز همراه این نامه بفرستید مثلاً در کد زیر همانطور که می بینید ما خاصیت title لینک را مقدار دهی کرده ایم. اگر در خاصیت عناوین لینک های خود از کلمات کلیدی سایت یا وبلاگ خود استفاده کنید کمک زیادی به موتور های جستجوگر برای دادن رتبه بهتر در این کلمات کلیدی به سایت یا وبلاگ خود کرده اید.
لینک هایی که توسط مدیران وبلاگ ها و وب سایت ها برای تبادل لینک بین یکدیگر ساخته می شوند در محاسبه رتبه صفحه ( PR ) در گوگل خط می خورند و محاسبه نمی شوند ( شکل 1 ) چون این لینک ها لینک های دو طرفه هستند. پیشنهاد می کنم از تبادل لینک به صورت تبادل لینک سه جانبه یا تبادل لینک سه نفری استفاده کنید ( شکل 2 ). در این روش سایت A به سایت B لینک می دهد و سایت B به سایت C و به همین صورت سایت C به سایت A لینک می دهد که باعث ساخته شدن لینک یک طرفه مفید از لحاظ SEO برای هر سه سایت می شود. البته رتبه هر یک از این سایت ها در موتور های جستجوگر لحاظ می شود و باید با دو نفر از مدیران و وبمستر های سایت و وبلاگ های دیگر که رتبه بالایی ( حداقل اندازه رتبه خود شما ) دارند این تکنیک را اجرا کنید.
سایت های سن و سال دار تبادل لینک کنید
یکی از فاکتورهایی که موتورهای جستجو گر در هنگام رتبه بندی یک سایت و صفحات آن و نمایش نتایج جستجو کاربران به طور ویژه ای محاسبه می کنند تاریخ ثبت شدن یا همان تاریخ ساخت آن آدرس اینترنتی است. با جستجوی ساده در موتور جستجوگر بینگ , یاهو و گوگل می توانید این موضوع را مشاهده کنید پس لینک های خروجی از این سایت ها به وبلاگ یا وب سایت شما می توانید لینک با کیفیت تری برای افزایش رتبه سایت یا وبلاگ شما باشد. به همین خاطر پیشنهاد می کنم بیشتر با سایت هایی که زمان بیشتری است که ساخته شده اند تبادل لینک بکنید. برای اطلاع از زمان ساخته شدن یک آدرس اینترنتی می توانید از سرویس رایگان whois استفاده کنید که در قسمت Creation Date می توانید تاریخ ثبت آدرس را ببینید