چگونه قارچ پوستی نگیریم؟ - Armin3D.com

چگونه قارچ پوستی نگیریم؟

در بخش پزشکی — admin @ 1:06 pm August 26, 2011

با رعایت نکات بهداشتی از گرفتن قارچ پوستی جلوگیری کنید وقتی به حمام می رویید با دمپایی بروید

قارچ‌ها براي رشد و زندگي به دو چيز نياز دارند: گرما و رطوبت. به همين دليل اگر مراقب بهداشت پاهايتان به خصوص در فصل گرما نباشيد، قارچ ها لاي انگشتان يا گوشه‌هاي ناخن هاي پايتان رشد مي كنند.

قارچ‌ها موجوداتي فوق‌العاده فرصت‌طلب هستند و در تمام مكان‌ها به خصوص در مكان‌هاي گرم و مرطوب مانند كف سالن‌هاي ورزشي، رخت‌كن، داخل كفش و جوراب و حتي در كف آشپزخانه پيدا مي‌شوند.

آنها از گرما و رطوبت هوا به نفع خود استفاده مي‌كنند تا رشد كنند. كف وان حمام، زير دوش حمام و كنار ساحل و استخر مكان‌هاي ديگري است كه مي‌تواند پُر از قارچ باشد و شما با راه رفتن پا برهنه روي اين سطوح به آساني دچارشان خواهيد شد.

قارچ‌ها از اين سطوح به پاي شما منتقل مي‌شوند و شما را دچار قارچ‌ ميان انگشتان پا يا اطراف ناخن‌هاي پا مي‌كنند.

نشانه‌هاي قارچ پا

محققان مايكولوژي(mycology) نشانه‌هاي مشخصي را براي كساني كه تصور مي‌كنند دچار قارچ‌هاي پوستي شده‌اند، معرفي كرده‌اند. ببينيد شما اين نشانه‌ها را در ميان انگشتان پا و يا اطراف ناخن‌هايتان پيدا مي‌كنيد؟ اگر جواب شما مثبت است، هر چه زودتر به يك متخصص بيماري‌هاي پوستي مراجعه كنيد:

ناخن‌هاي پايتان كلفت شده باشند.

• ناخن‌هاي پايتان ترد و شكننده شده باشند.

• ناخن‌هاي پايتان تغيير رنگ داده باشند.

• پوست لاي انگشتان پايتان خراش بيفتد و خراش داشته باشد.

• پوست لاي انگشتان پاي شما خيلي گرم باشد.

• پاهايتان بوي نامطبوعي بدهند.

 

بيماري‌هاي قارچي پا ممكن است از پوست پا آغاز شوند و به ناخن‌هاي پا گسترش پيدا كنند و يا برعكس ابتدا ناخن‌هاي پا را درگير كرده و به پوست اطراف آن گسترش پيدا كنند.

فراموش نكنيد اگر يكي از اعضاي خانواده دچار قارچ‌هاي پوست پا باشد، اين بيماري‌هاي قارچي خيلي آسان به ديگر اعضاي خانواده منتقل مي‌شود، چون اعضاي خانواده روي يك فرش راه مي‌روند، در حمام و دست‌شويي از دمپايي‌هاي مشتركي استفاده مي‌كنند و يا رختخواب مشتركي دارند.

توصيه هاي ضد قارچ پا

اگر دوست داريد دچار عفونت قارچ پا نشويد، كافي است بيشتر به فكر رعايت بهداشت پوست پاهايتان باشيد.

اين توصيه‌ها به شما كمك مي‌كند كه دچار قارچ پا نشويد:

* اگر به استخر يا حمام مي‌رويد، هيچ وقت پا برهنه روي لبه استخر يا كف حمام راه نرويد. پا برهنه راه رفتن زير دوش حمام يا داخل وان هم اصلا مناسب نيست.

بهتر است اگر به اين مكان‌هاي عمومي مي‌رويد، از دمپايي‌هايي عمومي كه در اين مكان‌ها وجود دارد استفاده نكنيد، بلكه دمپايي مخصوص خود را از منزل همراهتان ببريد. گاهي قارچ‌ها داخل همين دمپايي‌هاي عمومي در كمين پاي شما هستند.

* برخي از خانم ها براي پديكور به آرايشگاه مي‌روند. همين وسايل پديكور مي‌توانند منبعي براي آلودگي‌ پاها و ناخن‌هاي شما به قارچ‌هاي پوستي باشند. حتي‌الامكان وسايل پديكور شخصي خودتان را همراه ببريد، ولي اگر ميل داريد كه از وسايل عمومي موجود در اين مكان‌ها استفاده كنيد، مطمئن شويد كه اين وسايل حتما ضدعفوني و استريل شده اند و آب حوضچه‌ها كه براي شستشو و خيساندن پاها و ناخن‌ها استفاده مي‌شود، براي هر نفر عوض شده و ضدعفوني گردد.

* اگر شما از لاك ناخن استفاده مي‌كنيد، تمام روزهاي هفته، لاك را بر ناخن‌هايتان نگه نداريد، بلكه هر چند وقت يك بار به ناخن‌هايتان استراحت دهيد و يك هفته ناخن‌هاي پايتان را لاك نزنيد تا ناخن‌ها نفس بكشند.

هميشه پوست اطراف ناخن‌هايتان را با يك ماده نرم‌كننده، نرم كنيد، ولي دقت كنيد كه پوست اطراف ناخن پاهايتان را با قيچي نبريد و برنداريد، چون از همين محل قارچ‌ها به ناخن‌هاي شما حمله مي‌كنند و دچار قارچ‌ ناخن مي‌شويد.

* به پوست پاهايتان برسيد. پوست پا مانند پوست نقاط ديگر بدن به مراقبت‌هاي ويژه‌اي نياز دارد.

ميكرو ابريژن، ترك‌ها و شيارها و شكاف‌هاي سطح پوست را از ميان مي‌برد و قارچ‌ها نمي‌توانند از اين راه‌ها به داخل پوست نفوذ كنند.

البته انجام اين كارها (درمان هاي پوستي) بايد زير نظر پزشك متخصص پوست انجام شود.

* اگر پوست پاشنه پاهايتان ترك خورده است، از پمادهاي مخصوص براي درمان و نرم كردن پوست اين ناحيه استفاده كنيد. وقتي پا برهنه روي يك سطح مرطوب مانند كنار ساحل راه مي‌رويد، ترك‌هاي پاشنه پا مي‌توانند محلي براي ورود قارچ‌ها به پوست پاي شما باشند.

* اگر شما پيش از اين دچار قارچ‌هاي پوست پا و ناخن پا بوده‌ايد و دوباره پس از درمان آن به اين قارچ‌ها مبتلا شده‌ايد، بايد به فكر درمان اساسي اين قارچ‌ها باشيد، چون شما مستعد ابتلا به اين بيماري‌هاي قارچي هستيد.

* به‌طور معمول قارچ‌هاي پوست پا و ناخن با ماليدن پمادها به پوست بهبود مي‌يابند، ولي گاهي لازم است داروهاي خوراكي مصرف كنيد. مصرف اين داروها بايد زير نظر متخصص پوست باشد.

گاهي لازم است پيش از مصرف اين داروها، آزمايش‌هايي انجام دهيد تا سلامت و كاركرد آنزيم‌هاي كبدي براي تجزيه اين داروها بررسي شود.

عفونت‌هاي قارچي آنقدر گسترده هستند كه مي‌توانند در تمامي نقاط بدن ظاهر شده و آنها را درگير كنند. پوست سر هم به خاطر شرايط مناسبي كه براي رشد قارچ ‌ها دارد، مكان مناسبي براي رشد و نمو عفونت‌هاي قارچي است.

اين عارضه به ويژه در كودكان رخ مي دهد و باعث ريزش موي سر به صورت نقطه‌ اي مي‌شود. البته افراد بزرگسال هم در صورت عدم رعايت اصول بهداشتي ممكن است به اين بيماري مبتلا شوند.

 

چگونه سرايت مي كند؟

اين عفونت از راه هاي مختلفي مانند تماس نزديك فرد به فرد، تماس با وسايل شخصي افراد بيمار مانند شانه، حوله، يا رختخواب و تماس با حيوان آلوده قابل انتقال است.

 

چه اثراتي روي پوست سر و موها دارد؟

اين عفونت قارچي باعث ريزش مو يا به اصطلاح، كچلي قسمت‌هايي از موي سر يا كل موها مي‌شود كه پوست سر خاكستري به نظر مي رسد و نقاط سياه‌ رنگي روي آن را مي ‌پوشاند. اين نقاط سياه ‌رنگ، موهايي هستند كه ريزش كرده و باقيمانده آنها به صورت نقاط سياه به نظر مي‌رسند. در اين حالت پوست سر پوسته پوسته شده و شوره سر در آن ديده مي‌شود. اين قسمت‌ها خارش زيادي دارند و گاهي بر اثر خارش زياد، زخم مي‌شوند.

 

چگونه درمان مي شود؟

عفونت قارچي پوست سر معمولا با قرص‌هاي ضد قارچ قابل درمان است. برخي پزشكان هم كرم‌ها يا قرص‌هاي استروئيدي را تجويز مي‌كنند. استروئيدها باعث كاهش التهاب ناشي از عفونت مي شوند، ولي استفاده طولاني مدت از آنها به دليل عوارض جانبي شديدي كه به جاي مي‌گذارند، توصيه نمي‌شود.

اين عارضه در حال حاضر خيلي جدي و همه‌ گير نيست، ولي در زمان‌ هاي قديم به علت عدم رعايت بهداشت عمومي و دسترسي نداشتن به آب سالم و بهداشتي، افراد زيادي دچار عفونت قارچي پوست سر مي‌شدند.

 

چگونه از بروز آن جلوگيري كنيم؟

بهترين راهكار براي جلوگيري از ابتلا به عفونت‌هاي قارچي پوست، اصل پيشگيري و عمومي و بهداشت فردي است.

فقط مراقب باشيد، زيرا عفونت‌هاي قارچي، از آن دسته عفونت‌هايي است كه حتي پس از درمان هم امكان عود و بازگشت آنها وجود دارد، پس بيشتر حواستان را جمع كنيد.

پیتریازیس ورسکالر ، یکی از شایعترین عفونت های قارچی پوست است. قارچ تداخل با رنگ طبیعی پوست میکند. این منجر به محوطه های کوچکی که کم رنگ تر از پوست اطراف است می شود.

کرم های ضد قارچ، لوسیون ها یا شامپوها می تواند کمک به درمان تنیا ورسیکالر کند. اما بعد از درمان موفق نیز ، رنگ پوست ممکن است ناهموار برای چند هفته باقی بماند، و عفونت ممکن است باز گردد، بخصوص در محیط های گرم و مرطوب.

علائم و نشانه ها

تنیا ورسیکالر نوعی از عفونت است به عنوان یک پوشش نازک قارچی بر پوست شما. تنها علائم شامل لکه های تغییر رنگ داده پوست که به آهستگی رشد می کندو جلوگیری از رنگ گرفتن پوست می شود. لکه های فلسی کوچک پوست می تواند در رنگهای متنوع باشد شامل، سفید، صورتی، برنزه، یا قهوه ای تیره. لکه ها ممکن است در ماههای تابستان زیاد قابل توجه باشد وقتی که تغییرات در رنگ پوست طبیعی شما واضح می شود.

عفونت ، که بیشتر در گرما، محیط مرطوب شایع است، معمولا تاثیر بر پشت، سینه یا قسمت بالای بازوها گذاشته و ایجاد خارش خفیف می کند.

علل

پوست سالم ممکن است بطور طبیعی قارچهایی که موجب این اختلال می شود داشته باشد که در سوراخهای پوست(محل باز شدن فولیکول های مو) در حال رشد هستند. تنیا ورسیکالر زمانی اتفاق می افتد که قارچ ها بیش از حد رشد می کنند. تعدادی از عواملی که این رشد را تشدید می کنند عبارتند از:

– آب و هوای گرم و مرطوب

– عرق کردن زیاد

– پوست چرب

– کاهش مصونیت- وقتی که سیستم ایمنی قادر به محافظت از بدن بر علیه رشد قارچ یا کپک بر روی پوست یا هر جای دیگر نیست.

چه زمان نیاز به ملاقات با پزشک است؟

در صورتی که با مراقبت های فردی پوست شما بهبود نمی یابد به پزشک مراجعه کنید، اگر عفونت قارچی برگشت یا اگر لکه ها قسمت وسیعی از پوست شما را پوشانده است > شما ممکن است نیاز به داروهای قویتر برای درمان عفونت داشته باشید.

غربالگری و تشخیص

پزشک ممکن است نیاز به معاینه پوست شما برای تشخیص تنیا ورسیکالر داشته باشد. در صورتی که هیچ شکی نباشد ، او ممکن است مقداری از پوست را تراشیده و در زیر میکروسکوپ نگاه کند.

درمان

اگر تنیا ورسیکالر شدید است یا به داروهای پیشخوانی جواب نمی دهد، شما ممکن است نیاز به توصیه داروهای قوی موضعی و خوراکی داشته باشید.

داروهای موضعی

– سلینیوم سولفاید(سلسون، اکسل) 2.5%Selenium sulfide (Selsun,Exsel)

– کرم یا ژل یا محلول سیکلوپیروکسCiclopirox(Loprox)

– کتاکونازول کرم یا شامپوKetoconazole(Nizoral)

خوراکی

– قرص های کتوکونازولKetoconazole(Nizoral)

– کپسول ایتراکونازولItraconazole(Sporanox)

– قرص فلوکونازولFluconazole(Diflucan)

حتی بعد از درمان موفقیت آمیز ، رنگ پوست شما ممکن است ممکن است تا هفته ها ناهموار باشد. همچنین عفونت ممکن است در هوای گرم و مرطوب برگردد. در موارد نادر، شما ممکن است احتیاج به گرفتن دارو یکبار یا دو بار در ماه داشته باشید تا از عود مجدد عفونت جلوگیری کنید.

پیشگیری

از مالیدن روغن یا محصولات روغنی به پوست یا پوشیدن لباس های تنگ ، محدود کننده یا بدون تهویه خودداری کنید. در معرض آفتاب قرار گرفتن عفونت های قارچی را خیلی بارز می کند.

برای کمک به پیشگیری از عود مجدد تنیا ورسیکالر ، پزشک شما می تواند تجویز درمان های موضعی یا خوراکی کند که شما هر ماه یا هر دو ماه یکبار استفاده نمایید . درمان های پیشگیری عبارتند از:

– محلول سلینیو م سولفید(سلسون)Selenium sulfide(Selsun) که به ناحیه درگیر مالیده می شود هر دو تا سه هفته.

– قرص کتوکونازول(نیزورال) Ketoconazole(Nizoral) هر یک ماه

– کپسول ایتروکونازول(اسپورانوکس)Itraconazole(Sporanox) دو بار در روز یک روز در ماه.

مراقبت های فردی

برای یک مورد ملایم از تنیا ورسیکالر، شما می توانید از محلول های مالیدنی ، کرم یا پماد های بر پیشخوان داروخانه ها استفاده کنید. بیشتر عفونت های قارچی به خوبی به این درمانهای موضعی جواب می دهند، که عبارتند از:

– شامپو سلنیوم سولفید(سلسون آبی)Selenium sulfide(Selsun Blue)

– میکونازول(میساتین)Miconazole(Micatin)

– کلوتریمازول(لوتریمین)Clotrimazole(Lotrimin)

– تربینافین(لامیسیل)Terbinafine(Lamisil)

ناحیه درگیر را بشویید و خشک کنید. سپس، یک لایه نازک ماده موضعی را یک یا دو بار در روز برای حداقل 2 هفته بر آن بمالید. اگر بعد از 4 هفته ، هیچ بهبودی مشاهده نشد با پزشک خود تماس بگیرید . شما ممکن است نیاز به داروی قوی تری داشته باشید.

  • 18%


نظرات

فعلا نظری ثبت نشده است

RSS نظرات برای دنبال کردن نظر ها.

امکان نظردهی در مورد این مطلب وجود ندارد

Powered by Armin3D.com™ © 2004/2024 - All Rights reserved ® - Contact us