افراد سیگاری با مصرف سیگار ‌۸۰ ماده سرطان‌زا را وارد بدنشان می کنند - Armin3D.com

افراد سیگاری با مصرف سیگار ‌۸۰ ماده سرطان‌زا را وارد بدنشان می کنند

در بخش پزشکی — admin @ 6:55 pm May 30, 2010

به گفته متخصصان، ۷۰ ثانیه پس از مصرف سیگار، عوارض ناشی از آن از جمله تنگی عروق، تغییر شیمیایی در فاکتورهای خونی، سردرد و بوی بد دهان حاصل می‌شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز   ،   سرطان ریه، بیماری‌های قلبی، ریزش مو، آب مروارید، چین و چروک، سرطان پوست، فساد دندان‌ها، پوکی استخوان، زخم معده و تغییر رنگ انگشتان، تنها بخشی از بیماری‌هایی است که تاکنون ابتلای سیگاری‌ها به آنها براساس مستندات علمی و آزمایشگاهی تایید شده‌ است.

افزون بر کاهش قدرت باروری، دود سیگار عوارض نگران‌کننده‌ای  برای فرزندان (سیگاری‌های غیرفعال) دارد.

همچنین استعمال دخانیات در دوران بارداری می‌تواند باعث افزایش خطر زایمان نوزاد با وزن کم و بروز مسائل بهداشتی در آینده شود.

پژوهشگران می گویند  دخانیات، چهارمین عامل بیماری‌زا و مرگ‌آور در جهان است و پیش‌بینی می‌شود که مصرف دخانیات، یک‌میلیارد نفر را در قرن ۲۱ خواهد کشت.

سیگار درواقع کشنده است. نیمی از مصرف‌کنندگان سیگار و محصولات دخانیات، به‌تدریج در اثر ابتلا به بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات می‌میرند و نیم دیگر از این افراد، در سنین میانسالی با ازدست دادن ۲۰ تا ۲۵سال عمر مفید خود، خواهند مرد.

۸۵ درصد مبتلایان به سرطان ریه و بیماری‌های دیگر‌ که سیگار یک عامل جدی ابتلا به آ‌ن‌هاست، در ۵سال اول، جان خود را از دست می‌دهند.

سیگار باعث ۵/۱۲درصد از مرگ‌و‌میرها و ۳۰درصد مرگ‌های ناشی از سرطان است. برطبق تحقیق‌ها، ۵/۱۲درصد از افراد ۱۵ساله در کشورهای درحال توسعه، در اثر مصرف دخانیات، در دوران میانسالی جان خود را ازدست می‌دهند و حدود ۱۲درصد هم در سنین کهنسالی می‌میرند که این در برابر آمار ۲درصد مرگ‌و‌میر حوادث جاده‌ای و خشونت، بسیار وحشتناک و دردآور است.

سالیانه ۳۰هزار مرگ، ناشی از استعمال دخانیات در کشورهای حاشیه‌ی خلیج فارس گزارش می‌شود. این آمار و آمارهای مشابه که گاهی باورنکردنی و به دور از تصور می‌نماید، همه‌‌ حقایقی از سیگار هستند.

سیگارکشیدن موجب ایجاد و تشدید  بیماری‌هایی زیر می شود :
• بیماری‌های قلبی و عروقی.
• سرطان‌های دهان، ریه، مری، حنجره و سرطان.

• بیماری‌های مزمن ریه.
• تاخیر رشد درون رحمی جنین.
• کم‌وزنی نوزاد در هنگام تولد.

سرطان ریه و سیگار

احتمال بروز سرطان ریه در سیگاری‌ها، به‌شدت بالاست‌ به‌طوری که در افرادی که تا ۱۴نخ سیگار در روز می‌کشند، احتمال بروز سرطان ریه، تا ۸برابر بیش‌تر می‌شود. اگر این تعداد به ۲۵نخ برسد، احتمال بروز سرطان ریه تا ۲۰برابر افزایش می‌یابد. خطر مرگ ناشی از سرطان ریه، با افزایش تعداد نخ مصرفی سیگار، افزایش می‌یابد. به‌عبارت دیگر، هرچه فرد تعداد سیگار بیش‌تری بکشد، سرطان ریه در او کشنده‌تر می‌شود.

احتمال سرطان ریه در زنان سیگاری، ۲۰برابر و در مردان، ۱۰برابر افراد غیرسیگاری است. این خطر بیش از آن‌که به تعداد نخ سیگار مصرفی وابسته باشد، به مدت مصرف دخانیات مرتبط است. از هر ۱۰۰۰نفری که به علت سرطان ریه فوت می‌کنند، ۹۰۰ نفرشان سیگاری هستند.

بیماری‌های انسدادی و مزمن ریه

علت اصلی بیماری‌های انسدادی و مزمن ریه، سیگار است، البته عامل‌هایی چون ژنتیک و شغل می‌تواند درجه‌هایی از این بیماری‌ها را ایجاد کند ولی عامل اصلی، سیگار می‌باشد. حتی آلودگی نیز تنها می‌تواند تشدیدکننده‌ی بیماری باشد و عامل بیماری نیست. این بیماری تا حد زیادی غیرقابل بازگشت است و شامل انواع مختلفی می‌باشد که عمده‌ترین آن، «برونشیت مزمن» و «آمفیزم» است. البته این دو شکل با درجه‌های متفاوت در هر بیمار وجود دارند و یکی بر دیگری غلبه دارد.

تمام انواع دخانیات مانند سیگار، پیپ، قلیان و سیگار برگ می‌توانند در ایجاد این بیماری مؤثر باشند و تعداد سیگار مصرفی و مدت مصرف، در شدت بیماری تأثیر دارد. تنها درمان اصلی این بیماری، قطع مصرف سیگار است. اگرچه در مواردی، این بیماری غیرقابل بازگشت است ولی اگر سیگار زیر سن ۵۰سالگی قطع شود، مسیر پیش‌رونده‌ی عوارض، کاهش می‌یابد‌ چراکه در این سنین، ریه هنوز قدرت و توان بازسازی خود را به‌طور کامل ازدست نداده است. نکته‌ی قابل توجه این است که این بیماری می‌تواند در افرادی که در معرض دود سیگار دیگران هستند نیز‌ ایجاد شود.

عوارض قلبی و عروقی

امروزه از هر سه‌مورد مرگ‌و‌میر در جهان، یک‌مورد به‌علت عارضه‌ی قلبی است. سیگار، اصلی‌ترین عامل ایجادکننده‌ی این بیماری است. خطر حمله‌ی قلبی در افراد سیگاریِ زیر ۴۰سال، ۵‌برابر‌ افراد غیرسیگاری است. این واقعیت از آن‌جا مورد اهمیت قرار‌می‌گیرد که افراد جوان سیگاری، هرگز خود را در این سنین، مستحق بیماری قلبی و مرگ ناگهانی نمی‌دانند. بنابراین، ترک را به میان‌سالی و پیری که سن شیوع این بیماری‌هاست، موکول می‌کنند ولی متأسفانه به‌تکرار مواردی از مرگ ناگهانی، ایست قلبی در خواب و بیداری در افراد جوان سیگاری، بدون هیچ بیماری یا مشکل زمینه‌ای، دیده شده است.

سیگار با تنگ کردن رگ‌های داخلی بدن، سبب می‌شود قلب بیش‌تر تلاش کند تا بتواند با فشار بیش‌تری، خون را در رگ‌های تنگ به جریان اندازد که باعث فشار دوچندان به قلب و عوارض حاصل از آن می‌گردد. سرطان قلب و عروق، از سرطان‌های رایج در افراد سیگاری می‌باشد.

نظرات

فعلا نظری ثبت نشده است

RSS نظرات برای دنبال کردن نظر ها.

امکان نظردهی در مورد این مطلب وجود ندارد

Powered by Armin3D.com™ © 2004/2024 - All Rights reserved ® - Contact us