قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، گفت: دانشگاه غیرانتفاعی مشترک ایرانی-ترکی به پیشنهاد وزیر علوم در دو شهر تبریز و وان ترکیه تا پایان دولت دهم راه اندازی خواهد شد.
وی گفت: مقرر شد با انجام مذاکرات و رایزنی های لازم، یادداشت تفاهم موردنظر بین روسای دانشگاههای تبریز و یوزینچی ایل تنظیم و نهایی شود.
به گفته قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، پس از تنظیم و امضای یادداشت تفاهم فوق، مقرر شد دو دانشگاه مزبور به نمایندگی از طرف کشور متبوعشان، موضوع را به تصویب دولت های ذیربط برسانند و مجوزهای لازم را برای تخصیص بودجه و ایجاد رشته های مورد نیاز دریافت کنند.
قربانی با اشاره به وظایف هیئت امنای این دانشگاه مشترک، گفت: هیئت امنای این دانشگاه مشترک مشتمل بر 6 نفر و متشکل از اعضای منتخب ایران و ترکیه خواهد بود، این هیئت یک نفر را به نوبت برای دوره چهار ساله به عنوان رئیس دانشگاه انتخاب می کند؛ همچنین از دیگر وظایف هیئت امنای این دانشگاه، تهیه سند جامع توسعه دانشگاه است.
وی با اشاره به رشته های تحصیلی این دانشگاه مشترک، خاطرنشان کرد: رشته های تحصیلی نیز در تمام مقاطع و البته با تاکید بر دوره های تحصیلات تکمیلی راه اندازی خواهد شد.
این مقام مسئول در وزارت علوم، مکان راه اندازی دانشگاه مشترک ایران ترکیه را مشتمل بر دو شعبه در شهرهای تبریز و وان ترکیه عنوان کرد و گفت: درصدد هستیم قبل از پایان دولت دهم، این دانشگاه را راه اندازی کنیم.
قربانی درباره شهریه این دانشگاه غیرانتفاعی اظهار داشت: شهریه این دانشگاه غیردولتی و خصوصی با سرمایه گذاری و اختصاص بودجه بالسویه از سوی دو طرف انجام می شود که به تصویب هیئت امنا می رسد.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل با بیان اینکه شهریه دریافتی از دانشجویان در داخل ایران به ریال و در ترکیه به لیر خواهد بود، به زبان این دانشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: زبان آموزشی هر دو دانشگاه، فارسی و ترکی است، اما 30 درصد ارائه دروس در دانشکده های مهندسی پزشکی باید به زبان انگلیسی باشد.